HTML

Friss topikok

Így tartsd fenn a környezeted!

2012.02.12. 23:36 sajtosstangli

 

Kedvenc delfinünk szült néhány ötletet, hogyan is lehetne fenntartani a környezetet. Végén számold ki Te is az ökológiai lábnyomod.

Ha otthon az ágyadban fekszel az alsógatyádban, betakarózol, nem eszel, nem fürdesz, nem koszolsz össze semmit, csak viszonylag ritkán, akkor sem sokat, az jó, nem?
Na, akkor lássuk sorban..



Mivel fűtesz?!?!


Tél lévén mivel mással, ami van. Villanykonvektor esetén atomerőművel, cirkó esetén gázzal, vegyes tüzelés esetén lényegében mindennel, ami ég..

Ezért élnénk Májámiban, mert ott nem kell fűteni.
 

Vegyél energiatakarékos izzót!

Jön a következő tanács. Mivel mást nem nagyon lehet, nyilván marad ez. Rá van írva, hogy kb. 7 kilówatt. Nagyszerű, de fél óra mire bemelegszik és ennél kevesebb ideig nem is szabad égetni..

Este aludjál, akkor nem kell világítani.

Válogasd szelektíven a szemetet!

Válogatom a szennyet magam és a környezetemben élők után. Nagyszerű. Látta már valaki, hogy ürítik az ilyen konténereket. Mondhatom, szakszerűen..

Mindenből vegyél legalább kilósat, mert az egy nagyobb csomagolásban van.
Ruházkodj használtból!

Tömegközlekedj!

Tömeg közlekedek, mert nincs autóm, de ha lenne, se tudnék vele hol megállni. Ráadásul képzeld el, sétálok is, mert azt hallottam, az jó a szívemnek! Amúgy megint emelték a bérlet árát.. Még jó, hogy nem a bioetanolt ajánlják, mert azt maximum magamba tankolhatnám sétához..

Ne menj messzire, oda gyalog is tudsz. Vagy biciklizz, már jól ismert szabályok szerint.

Ne egyél szennyet!

Talán ezzel a címmel lehetne a legjobban szemléltetni azt, hogy „Étkezz egészségesen, vegyél biot!.” Valaki mondja már meg, hogy mi a Kutya Füle az a bio.. Amit öreganyám a kertben termel(ne) se az már a szomszéd permetezése által, vagy ott az eső.. vagy a vérnyulak a mezőről.. Na azok megérnének egy külön történetet.

Ne egyél, vagy itt is javasolt a kilós kiszerelés. Például háztartási keksz.

Ne szemetelj!

Következik az előzőből.. Szebben mondva: „Óvd a környezet!” Azt értem, hogy én megvédem azzal, hogy fölöslegesen nem szemetelek, de ha megveszem és megeszem a bionak hitt, nem bio kaját és még ötször többet is fizetek érte az nekem és embertársaimnak mért jó?

Ne menj a környezetbe, akkor nem tudod összeszemetelni. Ja és fűts vegyestüzelésűvel, vagy radioaktív csomagolásban lévő ételt vegyél és egy idő után lehet saját atomerőműved. 


Kezd kicsit olyan lenni, mint a bibliai 10 parancsolat..

(Az írást több egyéb mellett egy környezetvédő világszervezet pötty, ámbár mégsem elhanyagolható aktivistája ihlette, aki váltig állította, hogy helyesebben el tud helyettem költeni 1450 jó magyar Forintot. Pénzt nem kapott, de legalább megtudtam, ha odaadom az összeget, nem nekem kell magam odaláncolni a kihalófélben lévő jegesmedvékhez.. Lehet, segtene?:)

"Óvd a fákat, egyél hódot"(-Kétfarkú Kutyapárt), avagy számold ki itt az ökológiai lábnyomodat!

 

Szólj hozzá!

Címkék: bio agyvérzés hód fenntartható fejlődés ökolábnyom védd a fákat ne szemetelj fenntartható 10 parancsolat vegyes tüzelés bio kaja

A bejegyzés trackback címe:

https://delfinmeccs.blog.hu/api/trackback/id/tr784098850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása