HTML

Friss topikok

Káosz vs. Rend, avagy a lakás kérdése "pasi" szemmel

2011.07.06. 22:43 sajtosstangli


Nekem elsőre erről a Harcosok klubja, másodszorra a környezetem jutott eszembe. Úgyhogy a továbbiakban a lakberendezés lesz a téma.

 

Olvastam egy blog-on, hogy nekem most bemutatnak két "pasi" lakást. A Harcosok klubja úgy jön ide, hogy a szerzők fogták és a kezdetben pedáns Edward Nortont Jack-nek, Brad Pitt-et Tyler-nek keresztelve lebontották ruházatukat és lakásukat a mai ikeás és trendiboltos árakra.
Itt kaptam majdnem agyvérzést, na.

Ha valaki nem ért egy filmet, akkor azt vagy megnézi még egyszer, vagy ha annak van könyv formája is, akkor esetleg azt elolvassa. A fentebb linkelt oldal esetén úgy tűnik egyik eset sem áll fent.

Arra gondoltam, leírom szerintem hogy néz ki egy "pasi" lakókörnyezete.

Először is általában elmondható, hogy nincs túlbonyolítva. Ha egy tárgy valahol van, az azért van, mert ott fért el vagy, mert oda sikerült lerakni.
Ez az a dolog, amit a "mi nők" nem szoktak megérteni. Lehet spirituális síkokra is terelni ilyenkor a témát, de nem érdemes.

Jó az ott szindróma:
Bútorzat tekintetében se biztos, hogy a színek és formák dominálnak, inkább az, hogy mocsok nehéz a szekrény, jó lesz ott, ahol van. Én nem cipelem tovább.
Ja, hogy nem illik egymáshoz a barokk jellegű tálalószekrény és az ikeás ágy? Majd csak kibírjuk valahogy.

Minimalista/depressziós-felfogás:

Van egy másik szélsőség is. Amikor nincs a helységben szinte semmi. Hogy miért? Mert akkor nem kell takarítani és kész. Mert nincs mit takarítani. Rendkívül logikus és egyszerű lakberendezési megoldás ez is. Főleg akkor jellemző, ha szakítás vagy költözés után van az illető.

Salvador Dalízás:
Ezen kívül lehet Salvador Dalí-ra fogni a figurát. Ebben az esetben annyi tárgyat hordunk a lakásba, amennyi befér. Nem azért, mert jól mutat egymás mellett, pont ellenkezőleg. Megbotránkoztat. És ez jó! :)

Egyetemista felfogás:
Ez főleg az első eset, amikor valami azért van ott, mert oda sikerült letenni. Ha egyszer rászokik erre az ember, nincs az az anyuka, amelyik kineveli ezt a továbbiakban a gyerekből. Viszont nagyon praktikus, mert van mihez társítani valaminek a helyét. Emlékszik rá az ember fia, hogy mit hova mikor tett le. Nagyon fontos, hogy nincs más élőlény a lakásban, aki esetleg elpakolna máshova.

Agglegény-felfogás:
Na ez az egyetlen kakukktojás. Ugyanis ő más hosszú távra rendezkedett be, sejti, hogy egyedül marad az életben, ezért mindennek pedánsan helye van.
Ha beletörődik, akkor a konyhában is élére vannak állítva a fűszerek, ha nem akkor jön az, amire próbáltak utalni a blog-on is a "csajok", hogy ikea bútor és egyszer besokall és jön a káosz.

Ha jön a káosz:

Akkor visszatérhetünk a minimalista/depressziósra vagy új kategóriát teremthetünk, a káosz személyében. Azt az állapotot jelölhetjük így, amikor már a lakás tulajdonosa sem tudja vagy akarja követni a lakásban uralkodó állapotokat. Az még egy "pasi" esetén is elég nagy baj. Ugyanis ilyenkor nehéz a visszatérés a normálisabb kerékvágásba. Minél nagyobb a káosz, annál nagyobb az esélye annak, hogy az emberünk szakállat növeszt és elzárkózik a külvilágtól. Így elég negatív kihatással van ez az állapot a tárasas életére is.

Vendégvárós-állapot:
Ebben az esetben rak rendet a lakás ura. Akkor fordulhat elő, ha vendéget vár a tulaj. Egyetemista esetén esetleg hónap végén, ha várható a főbérlő, vagy ünnepek tájékán, ha szülők eshetnek be látogatóba. Az ünnepek körüli pakolás minden formációra vonatkozhat.

Legénybúcsú
Ez az a tragikus pillanat egy "pasi" esetében, amikor nincs tovább. Véget értek a gyermekévek, el kell, hogy búcsúzzon az életet védő sánctól és tovább kell lépnie. A lakáshoz fűződő emlékei a kulcs átadásával már távolinak tűnnek. Sok megpróbáltatás után megállapodik a lélek és így tovább.
Ebben az esetben kéretik a "csajoknak" egy kicsit több megértéssel bánni a "pasi" felé, mert várának feladása egy ember életében fordulópont. Valami új kezdete. Legalábbis a középsulis ballagáson ezt mondta az igazgatónő.. Higgyünk neki! :)

Saját lakás
Legénybúcsút követő új szakasz miatt ez már egy teljesen más tészta. Itt mindenki vigyáz mindenre, mert tudja, hogy jobb esetben is akár 20 évig törlesztheti az objektum árát, hogy az övé lehessen. De legalább az ő neve van kiírva a kapucsengőre cserébe.

Na, most hogy ezt a kérdést is kitárgyaltuk, remélem van olyan "mi csajok", aki kicsit jobban megértette, mit is jelent egy "pasi"-nak egy lakás.

1 komment

Címkék: ballagás lakás lakáshitel lakberendezés pasi albérlet brad pitt edward norton harcosok klubja agyvérzés legénybúcsú mi csajok pasi lakókörnyezet valami új kezdete

A bejegyzés trackback címe:

https://delfinmeccs.blog.hu/api/trackback/id/tr913045689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása