HTML

Friss topikok

Szeretet ünnepe

2011.11.18. 00:48 sajtosstangli

 

Először szögezzük le, idén Karácsony a lehető legrosszabbul terül el a naptárban.
Aki még nem konstatálta volna:

Igen, 24-e szombat,
25: Vasárnap,

26: Mondjuk hétfő, de a hétfőt mindenki utálja, ugye..
 

Tehát két ünnep között bőven lesz ideje a szorgos hazánkfiának munkába roskadni.

Öröm az ürömben, ahogy ez a mellékelt ábrán is látszik, január elseje is vasárnapra esik. Így hasznosan lehet majd tölteni a regenerálódást a munkahelyen január második napján.

Ennél rosszabb leosztás nagyon nehezen születhetett volna, úgyhogy már el is kezdtünk gondolkodni, hogy mi a teendő ebben az esetben. Hogy lehet hasznosan eltölteni azt a kevés napot, ami megadatott Ünnepek címszó alatt.

 

- Nálatok mi kerül idén "A fa" alá?

- Milyen fa?
 

 

A probléma lehet, hogy nem is magával a napok eloszlásánál kezdődik. Ahogy a mellékelt "vicc" is mutatja.

Híradásokban sűrűn elhangzik, hogy ebben az évben a különböző fenyők mennyivel drágulnak méterenként. Ez biztos csodálatos megközelítése az ünnepnek, de lehet, hogy ezt a blogot olvasók máshogy gondolják.

Példának okáért: nem kell négy méter magas nem tudom milyen, de nagyon drága fenyőt venni Karácsonyfa alapanyagnak, mert minek. Ezen kívül mindenkinek van raktáron dísz a fára az elmúlt évekből.

Most mondanám, hogy nagymamáméknál mindig dió volt becsomagolva különböző "hulladék" csomagolópapírba. Akinek nincs diófája, valószínűleg inkább díszt vesz, mert a dió kicsit lehet, hogy drágább.

 

Kritikus kérdés minden évben a fa talpa. Tudjátok, az a fém, amibe bele kell faragni a fát. Mivel ezt tavaly nagyon szép feketére lefújtam festékkel (úgy, hogy beleragadt a fa) az idén csak faragni kell. Esztétikailag nem vesztett sokat külleméből. Ezt sem kell venni minden évben..

Karácsonyi hangulathoz elengedhetetlen még az evés-ivás. Ha az ember a díszeken és a fán spórol, a lakmározáson inkább ne tegye. Miért? Mert egyszer van egy évben ilyen Ünnep. Nem arra gondolunk, hogy tonnaszámra vegyen halat és hektoliternyi halászlevet főzzön, hanem amit megvesz az ne a "legkisebb is számít" legalja kategória legyen. Szerintünk.

 

Ivás: Karácsony környékén és a hidegebb idő beálltával jól eshet némi forralt bor. Természetesen csak módjával, de itt is a minőséggel inkább nem spórolva. Pont elég rosszakat lehet kóstolni a belvárosi karácsonyi vásárokon, nem kell ezt még otthon is tetézni a kannással. Amúgy lehetőség szerint egy jó házi pálinka dukál(na) az ünnephez.

Természetesen a forralt borra is van már bevált receptünk. De, aki kíváncsi hamar megöregszik alapon, ezt majd egy másik írásban sütjük el (/meg). :)

Szerintünk valahogy így kell kinéznie a Szeretet Ünnepének. Kevésbé anyagiasan, de mégis együtt. Család, barátok és a delfinek. :) 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: étel karácsony bor ital forralt bor kolbász hellókarácsony dolphins ünneplés vilmos mit csinálhat

A bejegyzés trackback címe:

https://delfinmeccs.blog.hu/api/trackback/id/tr203391234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása