HTML

Friss topikok

Nyaraláson rossz idő van, mit csináljak?

2011.07.07. 14:43 sajtosstangli


Egész évben az ember azt az egy hetet várja, hogy végre kiszabaduljon a hétköznapokból. Persze, pont ilyenkor esik az eső. Mi is a teendő ebben az esetben?

Mint tudjuk, egy év általában 52 hétből áll. Tudom, hogy ez egy banális nyitás, ezért meg is cáfolnám. Egy év tulajdonképpen egy hétből és esetleg az azt megelőző hétvégéből áll.
Ez pedig nem más, mint a nyaralás ideje.

Viszont az idén még nem volt két olyan hét egymás után, amikor az idő is a nyárra emlékeztetne. Hallgatom a rádiót, nézem az időjárás-jelentést, de "A TÓ" vize továbbra is csak 22 fok.
Idén is a Balatonra megyünk. Másik lehetséges változat a Velencei-tó, de az már tényleg végszükség.
Nyaraló lefoglalva, pénz még nincs meg, de úgyis összeadódik mire eljutunk odáig. Nem lesz ezzel gond idén sem.

Na de az idő. Hát azzal sok teendő nincs, várjuk a megváltást, hogy kisüssön végre a nap egy pár napra. Ha ez megtörténik végre, mindig hallgathatjuk, hogy dél és három között ne menj a napra.

Nem kell ezt túltervezni, mert úgyse lehet. Viszont nem árthat utazás előtt kicsit szétnézni az interneten, hogy a környék, ahol "A hetet" töltjük, milyen lehetőségeket tartogat. De vihetünk magunkkal pár könyvet, keresztrejtvényt, vagy esetleg társasjátékot is.

Könyvről épp tegnap írtam a Harcosok klubja kapcsán. Társasjátéknak megfelelhet a snapszer, vagy a kő-papír-olló öt esetre bonyolított változata is akár, amelyik "kalózos-játék" néven került be társaságunk tudatába. Keresztrejtvényt végszükség esetén bármelyik újságosnál kaphatunk, tudjátok a nem kicsit színes és ezért tartalmas, minőségi magyar napilap felhozatal mellett a polcon.

Borult idő esetén, amikor csak az esőnek a lába lóg, még mindig ott a bicikli, aminek már korábban utaltam a közlekedésben használatos szabályaira. Ezt a jótét Magyar Államvasutaknak (MÁV) vagy a Helyi Érdekű Vasútnak (HÉV) köszönhetően bárhova el tudjuk szállítani az országban. Megegyezés szerint, akár buszon is szállítható.

Arról nem is beszélve, hogy biciklivel, akár még újságért, vagy egy üveg borért is mehetünk. :)

Szólj hozzá!

Címkék: zene balaton játék könyv net szórakozás máv tudósítás bor nyaralás bicikli hév labdarúgás pasi harcosok klubja társasjáték agyvérzés snapszer kalózos játék biciklivel közlekedés szabályai

A bejegyzés trackback címe:

https://delfinmeccs.blog.hu/api/trackback/id/tr383047379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása