HTML

Friss topikok

Fesztiválok éve 2010

2010.06.05. 17:43 sajtosstangli

Kedves blogolvasó!

Ezúton éresítem, hogy –mint ahogy a címből is kederülhet – 2010, a fesztiválok éve Magyarországon.

Érdekesség lehet, hogy tavaly (Selmo kedvéért – 2009-ben) 1700 fesztivál jellegű esemény volt hazánkban. Ebbe beletartozik lényegében minden mi szem szájnak ingere, a Városligetben szokott volt megrendezésre kerülő Mangalica fesztiváltól a Mátraszentiváni falunapig minden, hol emberek gyűlnek össze és van virsli meg sör, de nem Május 1-e az alkalom és fesztivál a megnevezés.

Ezen bejegyzésben egy nevében elsőre meglepőnek tűnhető gasztonómiai csodával foglalkozom, mert a nyári fesztiválokkal most úgyis tele van minden sajtófia.. vagy ha úgy tetszik, még a padlás is..

Ennyi bevezetés után mostmár nevezzük nevén a gyereket, itt kérem szépen a
Csabai Kolbászfesztiválról lészen szó a továbbiakban.

Úgy szokás hirdetni, mint országunk legnagyobb és legnépszerűbb gasztronómiai eseményét. 1997 ősze óta aktuális újfent ezen csoda, melyet legfőképp a békéscsabai Sportcsarnokban és környékén rendeznek közel 70 ezer résztvevővel és a Borvígadalom jegyében közel 30 pincészettel kiegészülve. 

A város lelkes kolbászkészítői 1998-ban létrehozták a Csabai Kolbászklub Egyesületet, mely elhivatottan népszerűsíti bel-és külföldön egyaránt a rendezvényt illetve védi a helybéli kolbászosok érdekeit.
Érdekesség lehet, hogy az Egyesület tagjai között tartják számon több, hazai vidékért elkötelezett hírességet is, példának okáért Orbán Viktort, vagy a korábbi Földművelésügyi miniszter Torgyán Józsefet is, a Boros-Bochkor  duó mellett.

A rendezvény ideje alatt a város megközelítésének, megkönnyítésének érdekében a Körös Volán sűrített menetrenddel, a MÁV pedig nosztalgiavonattal járul hozzá az esemény színvonalának emeléséhez.

Hogy hogy "kell" viselkedni egy ilyen jellegű eseményen? Mivel általána elég drága tud lenni, ezért javasolt az összes kóstolót végigenni, illetve a bort inni. Tudom, hogy magyarosnak tűnhet a hozzáállás, de nem azét kell ezt tenni, hanem mert meg kell tudni, melyik a legjobb és arra pénzt áldozni, a többi kínálónak pedig szépen megköszönni a lehetőséget. :)

Ez a bejegyzés azért született, mert épp találtam a boltban egy kis hazai Csabait! 
Köszönöm ezúton is! :)

Szólj hozzá!

Címkék: magyar étel bor stb ital kolbász fesziválok éve 2010 kolbász fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://delfinmeccs.blog.hu/api/trackback/id/tr672058950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása