HTML

Friss topikok

Olsen bandája és az északi bűnözés

2012.01.14. 20:00 sajtosstangli

 

A "gazdasági világválság és a begyűrűzött válcság" új utakat kezd megnyitni a bűnözők előtt is. Az eddig sem kevésbé frappáns felhozatalok sorába áll be egy svéd rablás.

Ilyen eset volt 2011. tavaszán Svédországban, amikor egy nagyon felkészült banda három napot töltött el egy bank széfjében, mire a terv megvalósítási szakasza következett volna. A bakot kirabolták, de mégis lebuktak, mert a három nap alatt összegyűjtött vizeletüket a széfben felejtették. Ezzel azonosítva magukat a hatóságok előtt...

Felmerült a svéd eset kapcsán, hogy az elkövetők bizony Olsen bandája rajongók lehetnek. Ezt több minden is bizonyítja. Például, mindkét ország északon van. Egyik országról sem tudunk túl sokat itt Magyarországon. Többen még a dán Olsen bandájáról sem hallottak. Na, ugye.

 

 A banda akcióban

A trükkös brigádról annyit mindenképp érdemes tudni, hogy hárman alkotnak egy nagyon agyafúrt triumvirátust. Viszont Olsen a főnök. Neki mindig van terve. (Sztereotípiákat erősítve ez nehezen képzelhető el egy északiról.) DE Olsennek mindig olyan terve van, ami minden részletre kiterjed. Tudja például, hogy egy úton lévő autó és a benne utazó nagyon befolyásos utas mikor, hol száll meg és, mikor indul a gépe tovább. Simán meg tud állítani egy teljes autópálya-forgalmat egy kordonnal és egy egyenruhával. Tudja, hogy a dán közúti hibaelhárítók mindig kilenckor kávéznak. Ő mindent tud, ezért mindenre van terve, amibe végül mindig csúszik egy apró hiba, mert az élet eltér a tervtől..

A következő párbeszédnek azonban mégsem Egon Olsen az egyik résztvevője, hanem a sorozat egyik részében lévő két közalkalmazott, akik az évszázad szerintük legnagyobb bűntényét szeretnék (vagy nem szeretnék) felderíteni:

-          Ez itt az évszázad legnagyobb bűnténye.

-          Csalás, megvesztegetés, fegyverkereskedelem. Ez mindenhol törvénytelen és mindenhol. Dániában és külföldön is… Mert ezzel veszélyezteti a békét!

-          De meglepi?

-          Igen!

-          Felháborítja?

-          Igen!

-          Ez az erkölcstelenség sérti az igazságérzetét.

-          Így van!

-          E szerint mégsem egészen érti..

-          Miért nem lépünk közbe? Csak, mert nincsenek bizonyítékaink? Attól a tények még tények.. Én csak ezt nem értem. Maga érti?

-          Nem!

-          Maga sem?

-          Én sem értem. De nem is lep meg. Bizonyos ügyek jobb, ha soha nem oldódnak meg. Mindenkinek jobb, mert ez közérdek. Az országnak, a kereskedelemnek, a kormánynak, a munkásoknak. Ha meg akarja érteni, kérdezze meg a minisztert… Ez olyasmi, amit csak a politikusok értenek. Mi, közalkalmazottak törvénytisztelők vagyunk és nem konyítunk a politikához. Igyekszünk betartani a törvényeket, amiket a politikusok hoznak és időnként megváltoztatnak, mert annyi mindenre kell figyelniük.. a foglalkoztatásra.. a pártérdekekre.. a közös piacra … a NATO-ra.. a szakszervezetekre.. a fizetési egyensúlyra.. Aki ezt meg akarja érteni, annak korábban kell felkelnie!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: politikus svédország rablás dánia szakszervezet közalkalmazott olsen bűntény olsen bandája

A bejegyzés trackback címe:

https://delfinmeccs.blog.hu/api/trackback/id/tr893546003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása