HTML

Friss topikok

Szalon sör

2010.09.24. 00:27 sajtosstangli

Az 1848-ban alapított sörgyár 1907-ben került védjegyzésbe, majd 1917-ben vette fel a Pannónia Sörgyár Rt nevet. Vészelt át két világháborút, egy szerb megszállást és gazdasági világválságot, hogy a többi gyárral együtt 1948-ban államosítsák.

A dél-dunántúli régióban népszerűségét ettől függetlenül töretlenül őrzi azóta is. Mint sok minden mást, a rendszerváltást követően privatizáció sorsára jutott üzem 1993 óta a Bécs Ottakringer kerületében működő és arról elnevezett vállalat vette meg. A legnagyobb európai minőségi megmérettetésen a Monde Selection sörversenyen több aranyérmet nyert, ami a fogyasztói elismerések mellett hatalmas eredmény. Lehet, hogy ennek is köszönhető, hogy Európa egyik legnagyobb „sörözőjében,” a brüsszeli Delirium kínálatában is megtalálható 2003 társa mellett ez a pécsi karsztvízből és hallertaui komlóval ízesített ital.

 

Amit ezért is sajnálok, hogy a 2010 - Pécs - Európa Kultúrális Fővárosa programból kimaradt ennek az Isteni nedünek a karnevála. Pedig nyugodtan belefért volna az események forgatagába.

 

Szólj hozzá!

Címkék: pécs sör stb ital ekf szalon fesziválok éve 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://delfinmeccs.blog.hu/api/trackback/id/tr292319300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása