HTML

Friss topikok

Kocka - dinnye

2011.05.30. 02:43 sajtosstangli

Kínai dokkmunkások rájöttek, hogy nehéz úgy görögdinnyét szállítani, ha annak formája nehezen leírható. Kutatók nekiálltak kifejleszteni egy technikát, annak a problémának a feloldására, hogy lehet helytakarékosan görögdinnyét szállítani. Íme:

Első nekifutásra furcsának tűnhet a cím, de nem tévedés. Frappáns kínai mérnökök feltalálták a kocka alakú görögdinnyét. Miért is jó ez?

Képzeljünk el egy hatalmas teherhajót. Sok cucc van benne, mikor kifut Kínából és sok cuccot visz, mikor visszaindul a Távol-Keletre. Azért, hogy ne vesszék pocsékba a hely a gyümölcsök szállítása esetén sem, szabványosították azok méretét. Így adott mennyiségű görögdinnye elfér, adott térfogatú helyen. Ezen kívül látványnak sem utolsó.
Az újítás jellegét az adja, hogy a napon érett társaihoz képest, ezek a példányok formatervezett dobozban értek és növekedtek. Mint, ahogy képünkön is látható, a szorgalmas kínaiak ezeket a darabokat a csomagolásból kibontva, fényesre pucolva tálalják a hazájuk nagyközönségnek.

A szögletes forma mennyiben rejti ugyanazt az ízt, mint a napon érlelt unokatestvérei, azt mindenkinek a fantáziájára bízzuk. :)

(forrás: internet)
 

Szólj hozzá!

Címkék: kína internet magyar gyümölcs szórakozás étel kínai hajó rokon görögdinnye creating kocka dinnye kínai görögdinnye

A bejegyzés trackback címe:

https://delfinmeccs.blog.hu/api/trackback/id/tr202942264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása